119 души са арестувани за причиняване на пожари поради небрежност,

...
119 души са арестувани за причиняване на пожари поради небрежност,
Коментари Харесай

119 ареста за причиняване на пожари поради небрежност в Гърция, 27 - за умишлен палеж

119 души са задържани за причиняване на пожари заради немарливост, а 27 души - за тенденциозен палеж, в интервала от 1 май до през днешния ден в Гърция. Това написа министърът за климатичната рецесия и гражданската отбрана Василис Кикилиас в известие в Туитър, представено от АНА-МПА.

Открит е още един мигрант, станал жертва на пожарите към Александруполис

„ Гръцката полиция е направила 18 ареста и е отвела други трима души за разпит. През последните три дни са осъществени четири ареста за тенденциозен палеж в Авлонас, Каристос, Пахна и Лариса и два за немарливост с Каламата и Кос “, посочи министърът. 

По-рано през днешния ден от службата оповестиха, че са арестували двама мъже, за които се счита, че съзнателно са предизвикали горски пожари. Те са били арестувани в Каристос и в Лариса. 

Атина ще бъде по-уязвима на наводнения през зимата

В четвъртък гръцката полиция арестува 45-годишен мъж, който се допуска, че е запалил три пожара в региона на Авлонас. При претърсването на дома му бяха открити разпалки, газова горелка и борови иглички, оповестиха от полицията.

„ Някои подпалвачи палят огньове, застрашавайки горите, собствеността и на първо място човешките животи. Това, което се случва, е освен неприемливо, само че и безнравствено и незаконно. Вие правите закононарушение против страната. Ние ще ви намерим. Ще отговаряте пред правораздаването ", акцентира Кикилиас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР