112 диагностицирани с COVID-19 пациенти са хоспитализирани в УМБАЛ Проф.

...
112 диагностицирани с COVID-19 пациенти са хоспитализирани в УМБАЛ Проф.
Коментари Харесай

Свършиха леглата за COVID-19 в най-известната болница в Стара Загора

112 диагностицирани с COVID-19 пациенти са приети в болница в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора към 8:00 часа на 12 ноември. Още двама са били приети в болница отвън посочените кревати с клинична картина, като техните резултати от PCR проучването се чака през днешния ден (12 ноември), оповестиха от болничното заведение.
В Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на лечебното заведение са настанени 11 души с ковид - 4-ма са интубирани, останалите са на кислородна маска. Всички са в сериозно положение.
 Коронавирус в Старозагорската митрополия Коронавирус в Старозагорската митрополия
Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан е дал позитивен тест за ковид. Владиката е в положително здравословно...
През миналото денонощие са умряли двама пациенти с ковид, на възраст 73 и 75 години.
УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " още през миналата седмица е изпълнила заповедта на здравния министър за откриване на не по-малко от 20% от леглата за лекуване на пациенти с COVID-19. Към 8:00 часа на 12 ноември потенциалът от избраните за задачата кревати е ангажиран на 100%.
Ръководството на Университетска болница за следващ път приканва останалите лечебни заведения от Стара Загора да поемат своята отговорност и да се включат с съответни дейности в лекуването на хората, имащи потребност от съответно и навременно лекуване от това заболяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР