1110 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата от

...
1110 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата от
Коментари Харесай

1110 снегопочистващи машини обработват републиканските пътища. Шофирайте внимателно!

1110 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните  пътища и  проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.
Ограничено е прекосяването на всички моторни транспортни средства през Старопланинските проходи „ Република “, " Троянски “, " Шипка “, „ Котленски “ и „ Ришки “. Поради тежките метеорологични условия, мощен снеговалеж и снегонавявания е лимитирано прекосяването на тежкотоварни камиони над 12 т  през проходите „ Превала “ и " Рожен “.
Поради неприятни метеорологични условия и нулева видимост краткотрайно е лимитирано придвижването на всички МПС на територията на област Разград, Силистра и Добрич,освен по път I-9 Дуранкулак - Варна. По първокласния път е лимитирано придвижването на камионите  над 12 тона.
Затворени за всички  МПС на територията на област  Шумен са път I-2 Русе – Варна, път II-27 Нови пазар - Балчик и път I-7 от Велики Преслав до Върбица.
В област Смолян е лимитирано придвижването на коли с ремаркета и полуремаркета заради мощен вятър и снегонавявания.
През миналата нощ има голям брой сигнали за паднали дървета в областите Враца, Велико Търново, Габрово и Разград. Екипите работят по отстраняването им.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР