111-годишният англичанин Джон Алфред Тинисууд беше потвърден като новия носител

...
111-годишният англичанин Джон Алфред Тинисууд беше потвърден като новия носител
Коментари Харесай

Тайната на най-възрастния човек: късмет, риба и пържени картофи

111-годишният англичанин Джон Алфред Тинисууд беше доказан като новия притежател на купата за Най-възрастен мъж на света на Световните върхове на Гинес. Това стана след гибелта на рекордьор от Венецуела Хуан Висенте Перес този месец на 114-годишна възраст. Гисабуро Сонобе от Япония, който беше идващият по дълготрайност на живота, умря на 31 март на 112 години.

На Тинисууд беше връчен документ от Гинес в дома за възрастни хора, където живее в Саутпорт, Северозападна Англия.

Джон и брачната половинка му Блодуен,

Роден в Ливърпул на 26 август 1912 година, няколко месеца след потъването на „ Титаник “, Тинисууд претърпява две международни войни и служи в английската войска през Втората международна война.

Пенсионираният счетоводител и прародител споделя, че е ключът към здравословния живот. Той в никакъв случай не е пушил, пие рядко и не съблюдава специфична диета, с изключение на една вечеря с риба и пържени картофи – обичайното андлийско ястие – един път седмично.

„ Ако пиеш прекалено много, ядеш прекалено много или вървиш прекалено много – в случай че правиш прекалено много от всичко – в последна сметка ще пострадаш “, споделя Тинисууд пред Рекордите.

Но в последна сметка, споделя той, „ това е чист шанс. Или живееш дълго, или живееш малко и не можеш да направиш доста по въпроса. “

Най-възрастната жена в света и най-възрастният жив човек е 117-годишната Мария Браяс Морера от Испания.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР