110 служители от Охранителна и Пътна полиция в ОД на

...
110 служители от Охранителна и Пътна полиция в ОД на
Коментари Харесай

110 полицаи охраняват по Великден в Кърджали

110 чиновници от Охранителна и Пътна полиция в ОД на МВР-Кърджали ще бъдат ангажирани в опазването на публичния ред и ограниченията за пътна сигурност по време на почивните дни към Великден в Кърджалийско. Засилено ще бъде полицейското наличие тук-там с предстоящо скупчване на хора – храмове и параклиси, автогари и пазари.
           
Полицейски екипи ще охраняват всички обществени прояви, свързани с Великденските богослужения  в църквите в региона, заяви основен контрольор Тодор Ригов, шеф на бранш в отдел „ Охранителна полиция “ в ОД на Министерство на вътрешните работи Кърджали. Той посочи, че местата за свещенодействие са локализиран, ревизират се също оръжейни магазини за ограничение продажба на пиротехнически средства на малолетните лица. Главен контрольор Валентин Карев, шеф на бранш в РДПБЗН-Кърджали изясни, че са осъществени инспекции по храмове и местата за настаняване за недопускане на пожари и безвредно държание.
            
Бе посочено, че в дните 28 и 29 април с предстояща най-висока активност на придвижването са планувани профилирани интервенции за безвредно придвижване по пътищата на област Кърджали. Инспектор Велко Аврамов, заместващ началника на бранш " Пътна полиция " разяснява, че полицейски сили ще правят надзор по основните пътища и на входните и изходните артерии на огромните обитаеми места и в регионите с централизация на пътни катастрофи в региона. Ще бъде сбъднат надзор както на водачите, по този начин и на пешеходците. Полицаите ще правят също инспекции за правоспособността на водачите, приложимост на алкохол и наркотични субстанции.
 
Активно ще се употребяват всички начини за надзор на скоростта. На  кръстовището до село  Глухар по пътя Кърджали–Маказа ще бъде сложена стационарна камера, по този начин че  контролът да бъде изчерпателен, заяви контрольор Велко Аврамов. Във връзка с тeжкия инцидент  на 14 април на път I -5 в региона на село  Загорско, при който почина 6-месечно бебе, бе декларирано, че към този момент е изпратено сигнално писмо до ОПУ-Кърджали като по преценка на стопанина на пътя да сложи ограничаване на скоростта на придвижване.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР