11 хитри начини да печелим по 30 МИНУТИ НА ДЕН!Постоянно

...
11 хитри начини да печелим по 30 МИНУТИ НА ДЕН!Постоянно
Коментари Харесай

+30 минути на ден

11 хитри способи да печелим по 30 МИНУТИ НА ДЕН!
Постоянно имаме възприятието, че тичаме след времето, че не отделяме задоволително внимание на околните си и даже че минаваме настрана от значителното. А можем елементарно да спестяваме по 30 скъпи минути всеки ден единствено с добра организация и малко ловкост! 
 
Повече ред
Ако подреждате постоянно книжата и движимостите си, няма да губите време да ги търсите. Щом получите пощата си, незабавно отстранете ненужното и класирайте значимото. Уреждайте сметките си, без да се бавите. Подреждайте по този начин, че да имате най-лесен достъп до най-нужните неща.

 
Изпреварвайте събитията
Пазарувайте отсега нататък съществени артикули (захар, олио, ориз, спагети),  гледайте постоянно да имате перилни артикули, значими медикаменти... Не чакайте знакът в колата ви да светне в алено, с цел да заредите с бензин. Тези изпреварващи дейности ще ви спестят времето, което би отишло за незабавно подскачане до супермаркета, аптеката или бензиностанцията.

 
Оставете и другите да свършат нещо
Човек не може да е на всички места! Вместо настойчиво да се товарите с всичко, помолете някой другар да ви помогне за компютъра или сътрудник да поеме част от общите професионални задания. Вкъщи направете по този начин, че децата да вземат участие във всички домашни отговорности, като се стартира с подреждането на стаята им.

 
Оптимизирайте деня си
Съчетайте придружаването на децата до учебно заведение с това да отидете до пощата или банката, да купите самун.  Стрес и боязън – има ли по-големи врагове на триумфа? За да видите по-ясно нещата, опишете дилемите си и незабавно ще разберете коя е значима, коя – не чак толкоз, кое би трябвало да се свърши на първо време, кое – в края на деня. Веднага ще ви олекне и ще бъдете доста по-ефикасни.

 
Постоянният перфекционизъм може да бъде проблем
Можете да постигате отлични професионални резултати и без сами да се натоварвате с спомагателен стрес. Перфекционистите постоянно губят време, като се задълбочават в не до такава степен значими елементи и напъните им дори остават незабелязани.

 

 
Съсредоточавайте се
Мозъкът не е програмиран да извършва 100 неща по едно и също време. За да сте по-бързи и ефикасни, съсредоточавайте се върху това, което вършиме сега, без де се разсей вате с дошъл имейл, телефонно позвъняване, радио, телевизия или непознат диалог.

 
Групирайте домакинските отговорности
За да не перете, гладите и готвите всеки ден, направете програмата си по този начин, че понеделник да вземем за пример да е отдаден на пералната машина, сряда – на готвенето за дни напред, събота – на гладене. Така ще спестите време за спорт или разходки измежду природата, а и ще избегнете напрежението да вършите нещата, когато към този момент няма по какъв начин да ги прескочите.

 
Откачете се от компютъра
Предварително решете какъв брой часа дневно са ви нужни за обзор на пощата ви и за обществените мрежи, след това се придържайте към решението си. Ако сте свързани непрекъснато с интернет, ще бъдете изкушени през 10 минути да прекъсвате работата си, с цел да се включвате в чат, да харесвате, да отговаряте на запитвания...

 
Подбирайте заниманията
Не отивайте на филм и не започвайте книга единствено тъй като всички приказват за тях, в случай че за вас не съставляват никакъв прелиминарен интерес. Ограничете се с това, което в действителност обичате да вършиме в свободното си време, с цел да можете умерено да му се насладите.

 

 
Не отлагайте за на следващия ден
Отлагането е източник на стрес, възприятие за виновност и безпокойствие, а тези положения пречат на вашата работливост, тъй като не ви разрешават да се концентрирайте. Най-важното е да подредите целите си и да започнете с най-спешния.
 Слушайте гласа на тялото си
Разберете по кое време работите най-добре – заран или вечер, с цел да планирате по-сложните задания за тези часове, в които се чувствате в цялостна форма. Това ще ви разреши да сте по-бързи. Когато усетите отмалялост, по-добре си починете, вместо да работите постепенно и нестабилно.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР