11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ

...
11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ
Коментари Харесай

Млада художничка донесе златен трофей в Русе

11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ – Русе получи премията си, облечена в обичайната българска носия

11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ – Русе с началник Маргарита Хрисандова, получи най-високите оценки – „ Златен трофей “ и „ Златен орден “ от VIII Международен конкурс за детска рисунка „ Здраве “ Оман 2022.

Наградите бяха връчени на тържествена гала в библиотеката на Университета Султан Кабус в столицата Мускат. Петя получи премията си, облечена в обичайната българска носия, предоставена от ОбДЦКИ – Русе.

В креативната конкуренция се състезаваха хиляди участници от десетки страни. Творбите на спечелилите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се заболели деца по целия свят – на благотворителни церемонии, изложения, презентации, фестивали. Девизът на тези благотворителни акции е „ Дари усмивка на биещо сърце “. Конкурсът се провежда от педиатри от целия свят, обединени в „ Група за здраве и изкуство “ (HEART).

Всяка година Фестивалът и награждаването се организират в разнообразни страни по света. През 2020 година Петя също беше измежду спечелилите в него, като награждаването беше в Иран.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР