11 дни преди ротацията във властта напрежението между партньорите в

...
11 дни преди ротацията във властта напрежението между партньорите в
Коментари Харесай

11 дни преди ротацията: Още няма съгласие за партийните квоти в правителството

11 дни преди ротацията във властта напрежението сред сътрудниците в болшинството продължава.

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков разяснява изказването на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че министерските кресла в кабинета на Мария Габриел би трябвало да бъдат поделени 50 на 50.

Още през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска да се внесе изясненост в връзките сред сътрудниците във властта

По думите на Петков в специфичните служби, във Висшия правосъден съвет и в регулаторите назначения от „ Продължаваме промяната “ не са правени.

От ГЕРБ-СДС резервираха безмълвие, а съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски настоя за опрощение.
„ Реалното систематизиране на властта сега в България, съгласно нас, е несъмнено над 95% за ГЕРБ и за Движение за права и свободи, като една дребна част са фрагменти и на президента. Ние сме под %. Така че дано да си приказваме за действителното ръководство и действителната власт “, сподели още Кирил Петков.

Според него ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи мъчително претърпява, че губи стоте % надзор

„ Държа да подчертая, че Движение за права и свободи има дребен брой лица, препоръчани от Движение за права и свободи и подкрепени от Народното събрание и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения. Разчитам, че откакто се запознае с данните, сътрудника Петков ще постъпи мъжки и ще се извини “, се споделя в писмената позиция на Делян Пеевски.

Снимка: bTV

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР