109 гласа повече осигуриха 4-и кметски мандат в Смолян на

...
109 гласа повече осигуриха 4-и кметски мандат в Смолян на
Коментари Харесай

Николай Мелемов от ГЕРБ печели кметския мандат в Смолян

109 гласа повече осигуриха 4-и кметски мандат в Смолян на Николай Мелемов от. Това демонстрират данните от паралелното броене на вота.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 993
Според ОИК изборната интензивност е била малко над 40%, което е с 9 на 100 по-малко спрямо първия тур.

Днешният ден също не мина без нарушавания. 18 тъжби и 27 сигнала са постъпили в ЦИК. Голяма част от тях са свързани с машинното гласоподаване, което беше върнато за втория тур.

" Много пъти сме имали бедствия, постоянно сме помагали с всичко допустимо. Ще осигурим пари, 12 години сме помагали на хората в потребност ", съобщи пред Нова телевизия претендентът за кмет на Смолян Николай Мелемов от. Думите му бяха в отговор на въпрос по какъв начин общината би помогнала на потърпевшите от бурните ветрове в района.

„ Моята обстановка е друга – 12 години съм бил кмет, няма по какъв начин да давам обещание чудеса. Инфраструктурата е в положително положение, оттук-нататък може да надграждаме – в просвета, спорт, обучение. Програмата ми е ясно написана и ще я изпълняваме ", разяснява още Мелемов. По думите му, в случай че завоюва балотажа, не би отказал поддръжка от никой общински консултант.

Опонентът на Мелемов - Стефан Сабрутев от Движение " Да спасим нашия град Смолян " изчаква формалните резултати за коментар. 32 000 души в общината имаха право на глас. 89 бяха общо изборните секции, в 46 се гласуваше с машина. Малко след началото на изборния ден машината в село Смилян се е развалила и с решение на ОИК вотът е минал единствено на хартиени бюлетини.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР