Японското правителство подготвя допълнителен бюджет за финансовата 2020 година, започнала

...
Японското правителство подготвя допълнителен бюджет за финансовата 2020 година, започнала
Коментари Харесай

Япония подготвя допълнителни мерки в подкрепа на икономиката заради COVID-19

Японското правителство подготвя допълнителен бюджет за финансовата 2020 година, започнала на 1 април, съобщи днес пред парламента премиерът Шиндзо Абе, цитиран от Киодо и ТАСС. Целта е икономиката на страната да преодолее по-лесно последиците от пандемията от коронавирус.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5321
Абе уточни, че пакетът от мерки на стойност 108 трилиона йени (1 трилион долара), около 20 процента от японския брутен вътрешен продукт, е един от най-големите в света. Той защити отговора на страната на пандемията, отбелязвайки, че няма изоставане спрямо другите страни.

Японско летище предлага картонени легла за пътници, чакащи резултатите от тестовете за коронавирус

Японската централна банка ще обсъди взимането на допълнителни мерки за облекчаване на финансовите затруднения на компаниите, засегнати от пандемията, предаде Ройтерс, като се позова на информирани източници.
Предоставянето на повече средства на малките фирми, които се борят с резкия спад на продажбите заради коронавируса, ще бъде обсъдено на заседание този месец.

Дискусиите са в начална фаза, възможностите на масата включват повишаване на изкупуването на корпоративни облигации и разширяване на набора от активи, които централната банка приема като гаранции при предлагането на институционални заеми, посочват източниците.

Следващото заседание на централната банка за определяне на лихвеното равнище е на 27-28 април.

Общият брой на регистрираните случаи на коронавиру в Япония, включително от круизния кораб ДДаймънд принсесУ към момента са 8400, а починалите са 158.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5321  Двама нарушиха карантината си в Плевенско Двама нарушиха карантината си в Плевенско  Глобиха 18 поданици на област Разград за неносене на защитни маски Глобиха 18 поданици на област Разград за неносене на защитни маски  57-годишен наруши карантината си в Хасково 57-годишен наруши карантината си в Хасково
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР