Шейсет и двама габровци са се включили в доброволческите екипи

...
Шейсет и двама габровци са се включили в доброволческите екипи
Коментари Харесай

62 габровци са се включили в доброволческите екипи на община Габрово

Шейсет и двама габровци са се включили в доброволческите екипи на община Габрово. Кампанията за набиране на доброволци продължава и е обявена под мотото " Заедно ". Това съобщи Мартина Груева от общината.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3785
В заявленията 48 души са посочили, че могат участват в закупуването на продукти и лекарства на възрастни и на хора под карантина, 32 души са заявили готовност да се включат като граждански патрули, а 12 души са посочили, че могат да помагат за разпространяване на важна информация сред съгражданите. Част от подалите заявления са посочили повече от една дейност, в която желаят да положат доброволен труд.

Раздават 300 000 пакета с помощи на възрастни в Истанбул

Дейността на първите доброволци е започнала на 28 март. Те са били разпределени в екипи като граждански патрули - за подаване на сигнали за граждани, които не спазват забраните за посещаване на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, проверки за струпвания на хора в парковете, площадките, пазарите, както и в местностите Градище, Синкевица и Соколския манастир. Доброволците патрули следят за спазването на необходимата дистанция при пазаруване, раздават на дезинфектанти на домоуправителите на жилищните сгради, разпространяват листовки с най-важните телефони, на които възрастните хора могат да позвънят за включване в общинската кризисна социална кухня, да потърсят помощ при пазаруване, спешна помощ или психологическа подкрепа.

От 7 април доброволци ще следят да няма струпване на хора при получаване на месечните пенсии в пощенските клонове.

От общината информираха, че има нужда от доброволци в областната болница " Д-р Тота Венкова ", както и за дезинфекция на открити площи в Габрово.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3785  Китай счита да предложи тествания на ваксина против ковид и в други страни Китай счита да предложи тествания на ваксина против ковид и в други страни  Безработните в Ейре са повече, в сравнение с по времето на финансовата рецесия Безработните в Ейре са повече, в сравнение с по времето на финансовата рецесия  „ Майчин дом “ получи 100 000 лв. подаяние от Пощенска банка в поддръжка на битката с Covid-19 „ Майчин дом “ получи 100 000 лв. подаяние от Пощенска банка в поддръжка на битката с Covid-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР