Швеция ще удължи с 30 дни забраната за влизане на

...
Швеция ще удължи с 30 дни забраната за влизане на
Коментари Харесай

Швеция удължи с 30 дни затварянето на границите си за граждани на страни извън ЕС

Швеция ще удължи с 30 дни забраната за влизане на нейна територия на граждани на държави извън Европейския съюз като част от мерките за овладяване на разпространението на новия коронавирус, заяви днес премиерът Стефан Льовен, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5638
На 27 март Европейската комисия въведе забрана за пътуване в ЕС, която се прилага от всички страни-членки. Пътуването се разрешава на граждани на ЕС, както и на граждани на нечленуващите в съюза страни от Шенгенското пространство Норвегия, Швейцария, Исландия и Лихтенщайн.

Швеция заделя 100 милиарда крони за борба с коронавируса

Шведският вътрешен министър Микаел Дамберг заяви, че удължаването на мярката до 15 май съответства на това решение на Европейската комисия. Изключения се правят също и за граждани или постоянни пребиваващи в Швеция, дипломати, здравни работници и доставчици на важни стоки като лекарства, както и за сезонни работници в земеделието, добави той.

Представителят на шведската гранична полиция Патрик Енгстрьом съобщи, че в първите четири седмици от затварянето на границите са били спрени и върнати около 60 души и че броят на пристигащите рязко е спаднал.

Според шведската здравна служба към днешна дата има 12 540 заразени с новия коронавирус в страната, в това число 613 за изминалото денонощие, и 1333 смъртни случая, 130 от които през последните 24 часа.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5638  Отделението за пациенти с COVID-19 в Асеновград е готово Отделението за пациенти с COVID-19 в Асеновград е готово  Членки на МВФ дадоха обещание съвсем $12 милиарда за кредитиране на бедните страни Членки на МВФ дадоха обещание съвсем $12 милиарда за кредитиране на бедните страни  Румъния удължава спирането на полетите за 10 страни Румъния удължава спирането на полетите за 10 страни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР