Хората в Дома за възрастни „Семейство д-р Калинкови“ в град

...
Хората в Дома за възрастни „Семейство д-р Калинкови“ в град
Коментари Харесай

Възрастни хора в дом в Самоков шият защитни маски

Хората в Дома за възрастни „ Семейство д-р Калинкови “ в град Самоков, шият предпазни маски като терапия. След като за тях, мерките трябва да са още по-строги, възрастните заменят обичайните си занимания и разходки с игра на табла и трудотерапия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2872
Вместо да се поддадат на паниката и страха от коронавируса, те избират да бъдат полезни за себе си и за другите, като шият предпазни маски – толкова необходими в извънредната ситуация. Редуват се, защото в дома има само три шевни машини. Най-важната ни цел е да запазим здравето на домуващите.

Учените подлагат на съмнение вирусните тестове с бързи резултати

Хората вече не се притесняват, занимават се с игри, с трудотерапия. Не страдат от изолацията, сподели пред БНР Виолета Павлова - директор на Дом „ Семейство д-р Калинкови “.

Първоначално е имало недостиг на предпазни средства и дезинфектанти, но местна аптека и от община Самоков са помогнали на дома. Чуйте какво разказа пред Александра Илиева директор Виолета Павлова.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2872  Швеция отпуска кредитни гаранции за компании, наранени от рецесията с ковид Швеция отпуска кредитни гаранции за компании, наранени от рецесията с ковид  Каракачанов обясни при какви случаи армията може да размени полицията Каракачанов обясни при какви случаи армията може да размени полицията  Меган забрани на Хари да вижда болния си от ковид татко Меган забрани на Хари да вижда болния си от ковид татко
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР