Финландия ще възприеме хибридна стратегия за връщане към по-нормален живот,

...
Финландия ще възприеме хибридна стратегия за връщане към по-нормален живот,
Коментари Харесай

Финландия възприема хибридна стратегия за справяне с коронавируса

Финландия ще възприеме хибридна стратегия за връщане към по-нормален живот, като продължава да се бори срещу разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, като цитира изявление на финландския премиер Сана Марин. Финландия ще отменя постепенно наложените ограничения, като в същото време ще извършва още повече тестове.

Контактите на разболелите се ще се проследяват, а заболелите - изолират и лекуват, подчерта г-жа Марин.

Засега правителството не отменя нито едно от ограниченията, които включват затварянето на училища и обществени места като библиотеките, както и забрана за събирането на повече от 10 души на едно място. Ресторантите ще продават само храна за вкъщи до края на май.

Следващата седмица правителството ще реши дали училищата могат да се върнат към работа след 13 май.

Забраната за организиране на големи събития, където се събират над 500 души, беше удължена до края на юли.
Във Финландия има 4129 случая на заразяване с коронавируса и 149 смъртни случая.

Марин подчерта, че постепенната отмяна на ограничителните мерки е възможно, защото страната е наложила бързо ограничителните мерки, преди вирусът да е причинил и един смъртен случай на финландска територия. Поради това епидемията се развива много контролирано, добави премиерката.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6070
Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6070  Ще изследват дали никотинът има предпазен резултат против COVID-19 Ще изследват дали никотинът има предпазен резултат против COVID-19  СЗО: Коронавирусът ще бъде с нас дълго време СЗО: Коронавирусът ще бъде с нас дълго време  Жертвите на ковид във Франция доближиха 21 340 Жертвите на ковид във Франция доближиха 21 340
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР