Увеличава ли се броят на крадените коли у нас? Причина

...
Увеличава ли се броят на крадените коли у нас? Причина
Коментари Харесай

Шеф в СДВР разкри по колко коли се крадат в София за нощ и къде изчезва завинаги плячката им

Увеличава ли се броят на крадените коли у нас? Причина за тях често пъти се оказва небрежност от страна на собственика. Десетки са случаите, които полицаите наричат " скъпите банички ". Слизаме от колата, за да си купим нужното, но оставяме ключа на таблото. Крадците обаче дебнат...

" В сравнение с миналата година, статистиката сочи, че броят на кражбите не се е увеличил. Стават обаче по-разнообразни. Броят на задигнатите автомобили на територията на столицата е средно по два автомобила на нощ ", коментира пред bgonair.bg инспектор Пламен Максимов, началник на сектор " Престъпления свързани с МПС ", СДВР.

Миналата година органите на реда са задържали общо 10 престъпни групи. Една от тях се е занимавала единствено с кражби на изключително скъпи автомобили.

" Лошото при разкриване на подобен тип престъпления е, че автоджамбазите могат да бъдат заловени само в момента на кражбата ", обясни инспектор Максимов.

Той отбеляза още, че след като един автомобил бъде задигнат, той бива разглобяван на части, които след това се продават в автоморгите. По този начин идентификацията на практика става невъзможна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР