1058 деца са изоставени от родителите си в България за

...
1058 деца са изоставени от родителите си в България за
Коментари Харесай

Майката на изоставеното бебе в Петрич иска да си го припознае

1058 деца са изоставени от родителите си в България за 2018 година. Над 400 от бебетата са изоставени в родилния дом. Повече от 600 са тези, с които родителите са се разделили на идващ стадий от живота им. Данните са на Агенцията за обществено подкрепяне, представени от bTV.

За същия интервал 254 от тези деца са били настанени при близки или родственици на фамилията.

Дни откакто на 18 октомври майка на новородено в Петрич го бе изоставила пред кабинет в детската поликлиника, тя е поискала да припознае детето си. Според Елеонора Сливкова - шеф на Дирекция " Социално подкрепяне " в Сандански, направено е всичко допустимо, както е направено и най-хубавото за бъдещето на детето, само че то не може да остане повече в болничното заведение, защото е крепко.

Намерено е приемно семейство, което е готово да поеме грижите за пеленачето.

" Искам да благодаря на екипа на болничното заведение в Сандански нашето бебенце стана любим на всички и правеха доста повече от това, което би трябвало ", сподели тя.

По думите й казусът е доста комплексиран. Има смяна в събитията. Майката на изоставеното дете желае да го припознае и ще оспори издадения длъжностен акт за раждане, сподели Сливкова.

Биологичният генезис на детето и следствието на родителите му от прокуратурата са две разнообразни неща, акцентира Сливкова.

" Става въпрос за тежка персонална покруса. Не считам, че би трябвало всички да осъдим тази жена. Не извинявам това, което тя е направила, само че това не трансформира фактът, че тя е майка на детето ", безапелационна е Елеонора Сливкова. По думите й не би трябвало да преглеждаме тези случаи в " черно-бяло ".

Социалните в Петрич работят интензивно с майката.

Сивкова сподели, че в нейната какриера е имало случаи, когато родители, изоставили детето си, още веднъж го вземат и не е имало още един случай на занемаряване в тези фамилии.

Според нея политиката на отдел " Закрила на детето " и другите обществени служби е да създадат всичко детето да остане със своето семейство, в случай че то не заплашва живота и здравето му.

Служителите на отдел " Закрила на детето " не са врагове на родителите, съобщи Сливкова във връзка родителската неуравновесеност за лишаване на деца в Сливенско. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР