Турция може да прибегне към най-тежката мярка - въвеждане на

Турция може да прибегне към най-тежката мярка - въвеждане на ...

Турция може да наложи пълна забрана за излизане, ако ситуацията с COVID-19 се влоши.


Турция може да прибегне към най-тежката мярка - въвеждане на пълна забрана за излизане, ако заразата с новия коронавирус продължи да се разпространява в страната, предупреди вътрешният министър на страната, цитиран от турските медии.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2606
Сюлейман Сойлу каза това пред турската телевизия А Хабер.

Турция обяви нови 561 заразени с коронавирус, смъртните случаи са 59

Запитан дали в дневния ред на държавата стои евентуална повсеместна забрана за излизане навън, Сойлу отговори, че "пълната социална изолация винаги е в дневния ред" на правителството, предава БТА.

"Ако не успеем да овладеем епидемията чрез (досегашните) мерки, ще вземем и тази мярка. Няма колебание по този въпрос", посочи той.

Турция назначава допълнително 32 хиляди здравни работници заради епидемията

Анкара предприе поредица от мерки за ограничаване разпространението на новия коронавирус, сред които забрана за излизане на хора над 65 години, затваряне на училища, кафенета и барове, забрана на масовите молитви в джамиите и преустановяване на спортните срещи и полетите, напомня Ройтерс.

Вчера президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще преодолее епидемията от коронавирус за две-три седмици.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2606 Млада жена наруши карантината си в Хасково Млада жена наруши карантината си в Хасково Екатерина Захариева: Ще приберем всички европейски граждани координирано и заедно Екатерина Захариева: Ще приберем всички европейски граждани координирано и заедно Фон дер Лайен порица държавите от ЕС, които в началото на епидемията са проявили егоизъм Фон дер Лайен порица държавите от ЕС, които в началото на епидемията са проявили егоизъм
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg