Тази иновация, която днес се представя, е скок в бъдещето

...
Тази иновация, която днес се представя, е скок в бъдещето
Коментари Харесай

Везиева на представянето на първия БГ електрически лекотоварен автомобил: Бъдещето е в зелените технологии

Тази иновация, която днес се представя, е скок в бъдещето и то изцяло български. Това каза министърът на икономиката Даниела Везиева, която участва в представянето на първия електрически лекотоварен автомобил L CITY, произведен изцяло от българската компания " Син Карс Индъстри " АД.

Везиева посочи, че всички елементи в този нов електрически лекотоварен автомобил са разработка на фирмата и са българско производство. Служебният министър на икономиката подчерта, че бъдещето е в зелените технологии и във високите технологии. „ Като държава ще се постараем да подпомогнем всяка иновация, през различни мерки “, допълни тя. Министърът отбеляза, че страната ни има нужда от такива производства с висока добавена стойност, експортно ориентирани компании.

Росен Даскалов, собственик на автомобилната компания, коментира, че разработката на електрическия лекотоварен автомобил започва от 2018 г. „ В неговото товарно пространство са вградени фотоволтаични панели като при слънчево време автомобилът връща до 20 процента от капацитета на батерията обратно за един ден. Това означава, че реалният пробег е около 250 - 300 километра “, допълни той.

По думите му очакванията са годишното производство на този тип автомобили да е над 20 000 бройки, като елементи от производството ще са роботизирани. Фирмата има подобна разработка за автобуси и камиони, а автомобилът вече е представен на изложението в Мюнхен с отличен отзвук от участието. Даскалов заяви, че в момента инженерингът, дизайнът, прототипирането и тестването на колите става в България.
`Везиева

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР