Със започването на новата работна седмица в Израел от днес

...
Със започването на новата работна седмица в Израел от днес
Коментари Харесай

Надежди и бъркотия съпътстват връщането на учениците в някои училища в Израел

Със започването на новата работна седмица в Израел от днес бяха отворени отново някои училища, но опитът за връщане към нормален живот, успоредно с намаляването на безпокойствата заради новия коронавирус, беше бойкотиран от някои общини и много родители, които изтъкнаха, че подготовката за тази стъпка е недостатъчна, съобщи БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7065
На първите три класа от началното училище и последните два гимназиални класа беше позволено да се върнат в клас, преразпределени в паралелки с до 15 ученици и снабдени с маски и дезинфектанти за ръце, като се спазва социална дистанция.

Въпреки пандемията - в Израел се преклониха пред убитите военни и жертвите на атентати

Ако тази стъпка не доведе до нови случаи на зараза, останалите класове и детските градини скоро също може да възобновят занятията си. Много родители си поеха глътка въздух, след като можаха да изпратят отново децата си на училище след 6 седмици изолация. Повсеместното оставане на хората у дома увеличи безработицата до 27 процента и отнемежду 4 и 12 процента от всекидневния БВП.

Развълнувани сме и едновременно с това притеснени, но трябва да направим първата стъпка, каза 37-годишната учителка Хила Мизрахи докато водеше дъщеря си към училище.

Правителството на премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и даде на общините право да решат дали да възобновят учебните занятия, тъй като цели общини, включително търговската столица Тел Авив, и тези, в които живее 21-процентното арабско малцинство, обявиха, че засега техните училища ще останат затворени.

Кметът на Тел Авив Рон Хулдай посочи в Туитър, че предлаганият план не защитава здравето на децата и преподавателите. Няма да играем по правилата на онези, които не поемат отговорност, подчерта той.

Решението за връщане на учениците в училище беше взето миналия понеделник. Със започването на работната седмица в Израел днес, кметът на град Беершиба каза, че още не е получил указания от министерството на образованието. Изследване за коронавируса, цитирано от правителството в мотивите му за отваряне на училищата, включваше множество данни и ограничени гаранции за израелците, които се чудят дали учениците в началното училище няма да заразят семействата си.

Според изследването, децата са между 25 и 35 процента по-малко заразни от възрастните.

При ултраортодоксалните евреи, съставляващи около 8 процента от населението на Израел, където заразата е непропорционално висока, 7-и и 11-и клас започнаха отново занятия, след като равините сметнаха, че това е по-сигурно. Вестникът с най-голям тираж " Йедиот ахронот " излезе с водещо заглавие " Урок по движение на зигзаг ". В масовите училища се явиха около 60 на сто от учениците, съобщи министерството на образованието.

Министър Рафаел Перец каза по Радио Израел, че никой не принуждава родителите да пуснат децата си, нито местните власти да отворят училищата, но до няколко дни подготовката ще бъде завършена и всички училища ще възобновят работа.

В Израел, с население от 9 милиона, са установени 16 193 случаи на зараза с коронавирус, а 230 души са починали.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7065  Нови случаи и нови жертви на COVID-19 в Хърватия за последното денонощие Нови случаи и нови жертви на COVID-19 в Хърватия за последното денонощие  Отварят заведенията и басейните, позволяват спортове Отварят заведенията и басейните, позволяват спортове  Парижкото летище Орли може да остане затворено до есента Парижкото летище Орли може да остане затворено до есента
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР