С призив към американските граждани да избегнат война като тази

...
С призив към американските граждани да избегнат война като тази
Коментари Харесай

Мадуро: Американци, не допускайте нов Виетнам в Латинска Америка

С призив към американските граждани да избегнат война като тази във Виетнам, като " спрат " Доналд Тръмп, венецуелският президент Николас Мадуро направи видеообръщение, разпространено от венецуелски телевизии и качено и на личната му страница във " Фейсбук ".
" Аз съм Николас Мадуро, президент по конституцията на Боливарианска република Венецуела, " започва Мадуро клипа с продължителност над три минути, публикуван часове преди днешната демонстрация на обявилия се за президент председател на парламента Хуан Гуайдо и опозицията в Каракас и други градове. " Искам да изпратя послание на народа на САЩ, за да предупредя за медийната, комуникационна и прихологическа кампания и война в международните медии и особено в медиите в САЩ срещу Венецуела. "
Според Мадуро става дума за кампания за преврат във Венецуела с фашлшиви новини и изображения, силно подкрепяна от администрацията на американския му колега Доналд Тръмп. " Не вярвай на всичко, което ти казват телевизиите и медиите на САЩ. Казвам ти го от сърце... Всеки ден измислят нещо, за да оправдаят намесата. "
Мадуро призова " съвестта " на американския народ, за " да не се допусне нов Виетнам в Латинска Америка ". Нещо повече, при намеса на САЩ ще има " по-лош Виетнам, отколкото могат да си представят. "
Според него " народът, горд със Симон Боливар и Уго Чавес ", е мирен, но " очите на управляващите в САЩ искат да сложат ръка " на най-големите златни и петролни резерви и четвъртите най-големи газови. " Призовавам ви да събудите съвестта си... И да не оставяте Доналд Тръмп и групата екстремисти около него като (съветника по въпросите на сигурността) Джон Болтън, (държавния секретар) Майк Помпео и ЦРУ, (вицепрезидентът) Майк Пенс да налагат лъжите си и преврата си срещу Венецуела. "
" Очаквам много от теб, гражданино на САЩ. Тук във Венецуела имаш брат. Възхищавам се на историята на САЩ и познавам много добре... имах възможност да се возя в кола в Бостън, Филаделфия, Вашингтон. Познавам дълбоко вашата страна и желая да имам отношения на уважение, близост, сътрудничество с целите Съединени щати. САЩ са много по-големи от Доналд Тръмп и искам да имам добри отношения... " Моля за подкрепа, за да няма още един Виетнам още по-малко тук в Латинска Америка... защото ние сме по правилния път, на правилното място в историята. Благодаря много, " завършва Мадуро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР