С повече от три процента са поскъпнали дизелът и най-масовият

...
С повече от три процента са поскъпнали дизелът и най-масовият
Коментари Харесай

НСИ: Най-масовият бензин и дизеловото гориво са поскъпнали с повече от 3% през октомври, а доходите са се обезценили с 4%

С повече от три процента са поскъпнали дизелът и най-масовият бензин А 95Н през октомври спрямо месец по-рано, сочат данните на Националния статистически институт. Поскъпването при А 98 е 2,7 на сто.

Според официалните данни, за една година доходите са се обезценили с близо 4 %.

Инфлацията през октомври се движи основно от горивата и останалите енергийни продукти, както и от дрехите и облеклото, отчитат от статистическия институт. Газоснабдяването поскъпва с 8,4 на сто спрямо септември. По-скъпи са битовите горива и топлата вода. При дизела и бензините се запазва тенденцията на поскъпване от предишните месеци, а при автомобилното застраховане - оскъпяването на полиците спрямо септември е минимално - 0,2 на сто.

Общо индексът на хранителните продукти остава на равнището от предходния месец, но прави впечатление по-сериозното поскъпване на хляба и брашното.

Като цяло месечната инфлация през октомври е 0,7 на сто, а на годишна база - спрямо октомври 2017-а година е 3,7 на сто.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР