Специалистите в извънболничната медицинска помощ не разполагат с достатъчно на

...
Специалистите в извънболничната медицинска помощ не разполагат с достатъчно на
Коментари Харесай

Има недостиг на лични предпазни средства в извънболничната помощ

Специалистите в извънболничната медицинска помощ не разполагат с достатъчно на брой лични предпазни средства. Заради това голяма част от лекарите в пенсионна възраст затвориха кабинетите си, каза д-р Галинка Павлова, председател на " Общност на медиците в България " и управител на ДКЦ 5 във Варна, пред БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2645
„ Първо, трябва своевременно да ни се предоставят в достатъчни количества личните предпазни средства и дезинфектанти “, каза тя и продължи.

Близо 80 000 лева събраха за " героите в бяло " срещу COVID-19

„ Освен това ние сме в извънредно положение, нека да промени начина на заплащане, да промени правилата на Рамковия договор, а по-точно и да бъда конкретна, да отпаднат регулативните стандарти, които и така, и така ни ограничават. И най-важното - да ни подпомогнат финансово в този месец на извънредно положение от март, април, май, никой не знае докога, като ни заплатят примерно, да кажем 90 процента от сумите, които сме изработили през месец януари “, коментира д-р Павлова.

Междувременно от Столична лекарска колегия съобщиха, че са раздали лични предпазни средства и защитно облекло за личните лекари, Медицински центрове, ДКЦ-та, общински и университетски болници в София.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2645  Столична лекарска гилдия раздаде над 2500 маски за многократна приложимост Столична лекарска гилдия раздаде над 2500 маски за многократна приложимост  Хора с увреждания шият маски Хора с увреждания шият маски  НФСБ подари респираторен уред на Инфекциозната болница в София НФСБ подари респираторен уред на Инфекциозната болница в София
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР