С няколко часа закъснение – тогава са излезли машините, които

...
С няколко часа закъснение – тогава са излезли машините, които
Коментари Харесай

Нова скандална информация околое мелето с пет трупа край Пазарджик

С няколко часа закъснение – тогава са излезли машините, които е трябвало да почистят заледения пътен участък, на който днес тежка катастрофа отне живота на пет души .
От Агенция Пътна инфраструктура коментираха, че фирмата, която поддържа пътя е „ Пътища – Пловдив”, но нейн подизпълнител се оказва „ Еко Хидро”.
Директорът на Агенция „ Пътна инфраструктура” Светослав Глосов, че ще бъде направена проверка и фирмата ще бъде глобена.
От фирмата подизпълнител отричат вината за катастрофата да е у тях, предава БТВ.
„ В 6:10 ч. са излезли колите, при такива обстоятелства е трябвало да излязат към 3 – 4 ч. сутринта. Ако те не са си спазили условията по договора, ще бъдат санкционирани, но това за съжаление, не решава въпроса”, заяви директорът на АПИ Светослав Глосов.
„ Опесъчава се тогава, когато има необходимост и такава необходимост сутринта е възникнала малко по-късно, съобщи Тома Хурозов от „ Еко Хидро”.
Хора от съседните села обаче разказват, че на този път често стават инциденти, а опесъчаването е рядко.
От полицията в Пазарджик са категорични, че състоянието на пътя е сред основните причини за катастрофата. Видимостта е била намалена, пътната настилка е била заледена.
И първи призив за оставки на ръководството на Пътната агенция заради катастрофата. В писмо до регионалния министър се настоява за поемане на ясни отговорности и се подчертава, че бездействието ще доведе до задълбочаване на трагичното състояние на нашите пътища и случващото се по тях.
„ Това е дежурното прехвърляне на топката и мисля, че след катастрофата при Своге вече няма място за прехвърляне на топката. Настояваме от регионалния министър да поиска оставките, иначе в противен случай след Нова година ще се движим всички с жълти жилетки в знак на протест”, каза Емил Марков.
От Института за пътна безопасност, експертите му започват своя проверка на място.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР