Смъртността при децата, дължаща се на Ковид-19, е много ниска

...
Смъртността при децата, дължаща се на Ковид-19, е много ниска
Коментари Харесай

Проучване: Смъртните случаи от COVID-19 при децата са рядкост

Смъртността при децата, дължаща се на Ковид-19, е много ниска и настъпва в по-малко от 1 процент от случаите, съобщи Франс прес, като се позова на проучване.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9769
Осемдесет и две здравни заведения са участвали в това европейско проучване как протича болестта при деца и младежи от 3 до 18-годишна възраст. То е публикувано в специализираното издание " Лансет ".

Ръководено от експерти от Великобритания, Австрия и Испания, изследването показва, че от 582 деца, дали положителна проба за коронавирус, са починали само четири.

И четирите починали деца са били на над 10 години, а две от тях са имали придружаващи заболявания.

За 48 от децата (8 процента) се е наложило да бъдат положени на интензивни грижи. При 90 деца (16 процента) не е имало никакви симптоми, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9769  Между 5 и 8 % от американците са били инфектирани с ковид Между 5 и 8 % от американците са били инфектирани с ковид  Отрицателни са пробите за COVID-19 на децата и личния състав в детската градина в Стара Загора Отрицателни са пробите за COVID-19 на децата и личния състав в детската градина в Стара Загора  Португалия връща мярката Португалия връща мярката " остани вкъщи " в региона на Лисабон
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР