Русия не планира да въвежда карантинни мерки за възпиране на

...
Русия не планира да въвежда карантинни мерки за възпиране на
Коментари Харесай

Русия не планира нови карантинни мерки въпреки високия брой смъртни случаи от COVID-19

Русия не планира да въвежда карантинни мерки за възпиране на епидемията от COVID-19, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БТА, след като броят на починалите за 24 часа достигна рекордната цифра от 317 души.

Песков заяви, че не са необходими строги ограничения за възпиране на разпространението на вируса. Предпазните мерки, хигиената и някои наложени от местните власти ограничения са ключови, добави той.

Сега Русия е по-добре подготвена за справяне с епидемията, подчерта говорителят.

" Работата, която беше свършена, вече даде резултати ", заяви Песков пред медиите на конферентен разговор. " Здравната система е готова да поеме натоварването, дължащо се на пандемията ".



Руските здравни надзорни органи заявиха, че разследват информация на местната медия 161.ру, че няколко души в болница в Ростов на Дон са починали, след като запасите им от кислород са свършили. Представител на местните власти отрече съобщението. Песков определи информацията като тревожна. Друг видеозапис, публикуван в социалните медии, показа над 20 тела в черни торби, лежащи на легла или на пода в сибирска болница за пациенти с COVID-19.

Регионалното здравно министерство потвърди, че записът е автентичен и уточни, че телата са се натрупали, защото лекарите трябва да извършват аутопсии на всички жертви на COVID-19 и не могат да се справят с натоварването, въпреки че са работили извънредно.

Русия отбеляза днес нови 15 700 заразени с коронавируса, а с рекордните 317 починали за денонощие броят на смъртните случаи от началото на епидемията достигна 24 952. С общо 1 447 335 заразени, страната с население 145 милиона души е четвъртата най-засегната в света след САЩ, Индия и Бразилия.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13596  Втори заместник-кмет на Русе е с ковид Втори заместник-кмет на Русе е с ковид  Болница в Хасково отпрати 64-годишен мъж с пневмония и COVID-19 Болница в Хасково отпрати 64-годишен мъж с пневмония и COVID-19  Депутат от ВОЛЯ е инфектиран с COVID-19 Депутат от ВОЛЯ е инфектиран с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР