Румънското правителство ще обсъди на заседание тази вечер удължаване с

...
Румънското правителство ще обсъди на заседание тази вечер удължаване с
Коментари Харесай

Румъния готви ново удължаване на състоянието на тревога заради пандемията

Румънското правителство ще обсъди на заседание тази вечер удължаване с още 30 дни на състоянието на тревога, въведено заради пандемията от новия коронавирус, съобщава в. " Ромъния либера ". Последно състоянието на тревога бе удължено на 15 октомври.

В началото на седмицата премиерът Лудовик Орбан заяви, че правителството подготвя решение за удължаване на състоянието на тревога с още 30 дни, но допълни, че не се планират нови ограничения заради пандемията, освен вече въведените.

От 9 ноември в Румъния са в сила по-строги ограничителни мерки с цел овладяване разпространението на новия коронавирус, които включват забрана за излизане от дома без основателна причина между 23,00 ч. и 5,00 ч. Работата от дистанция се препоръчва на всички места, където тя е възможна, а учениците и студентите в страната преминаха към обучение в електронна среда. Носенето на маски от всички над петгодишна възраст е задължително в цяла Румъния както в закрити помещения, така и на открито. Редица населени места и окръзи взеха решения за затваряне на заведенията на закрито, театрите, кината, игралните зали и други след значително нарастване на броя на новите случаи на Ковид-19.

От началото на пандемията в Румъния са се заразили близо 325 000 души, а смъртните случаи са над 8300, допълва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14870  Да загубиш непосредствен в пандемията: Една персонална история, която няма да ви остави равнодушни Да загубиш непосредствен в пандемията: Една персонална история, която няма да ви остави равнодушни  Тестовете в Индия на оксфордската ваксина дават позитивни резултати Тестовете в Индия на оксфордската ваксина дават позитивни резултати  Рекорден брой смъртни случаи в Словения, новозаразените са съвсем 2000 Рекорден брой смъртни случаи в Словения, новозаразените са съвсем 2000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР