Румънският министър на образованието Сорин Къмпяну е против отваряне на

...
Румънският министър на образованието Сорин Къмпяну е против отваряне на
Коментари Харесай

Училищата в Румъния вероятно няма да отворят на 11 януари

Румънският министър на образованието Сорин Къмпяну е против отваряне на училищата за присъствено обучение от 11 януари, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

" Струва ми се твърде скоро ", заяви министърът за новините на телевизия Про ТеВе. Той каза, че институцията, която ръководи, иска възможно най-скорошно отваряне на училищата, но допълни, че това зависи от епидемиологичната ситуация в страната.

Министърът не представи актуализирани данни за епидемиологичната обстановка или конкретен план за отваряне на училищата за присъствено обучение, но запитан дали образователните институции ще отворят врати на 11 януари, както се планираше, той индиректно каза " не ", отбелязва Зиаре.

" 11 януари ми се струва твърде скоро. 11 януари бе срок от график, който бе изработен преди много дни ", посочи Къмпяну. Той допълни, че окончателното решение ще бъде взето от министерството на здравеопазването.

Според телевизия Про ТеВе " планът " на министъра предвижда отваряне на училищата за втория срок, тоест от 8 февруари.

Групата за стратегическа комуникация съобщи днес, че през последните 24 часа са регистрирани 1194 нови случая на Ковид-19, с които общият брой на заразените в страната достигна 637 395. През денонощието са направени 4438 теста за коронавирус.

Починали са 78 пациенти с коронавирусна инфекция, с които броят на жертвите на болестта нарасна на 15 919. Под интензивни медицински грижи са 1117 пациенти, а общо хоспитализираните към момента са 8723-ма.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17690  Ердоган даде обещание турска COVID ваксина до края на април Ердоган даде обещание турска COVID ваксина до края на април  Спад в междинната заболеваемост от COVID-19 в област Велико Търново Спад в междинната заболеваемост от COVID-19 в област Велико Търново  Пълно стягане на противоепидемичните ограничения в Гърция Пълно стягане на противоепидемичните ограничения в Гърция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР