Родители очакват с нетърпение дали ще отворят и яслите и

...
Родители очакват с нетърпение дали ще отворят и яслите и
Коментари Харесай

Родители очакват с нетърпение решението за яслите и детските градини

Родители очакват с нетърпение дали ще отворят и яслите и детските градини. Те настояват правителството и Националния опретивен щаб да обявят решението си в най-скоро време, показа проверка на Novini.bg
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7140
Консенсус по темата все още няма. Преди дни Бойко Борисов обяви, че очаква до 5-6 май да му се предложат варианти и за най-малките. От друго негово изказване обаче пък се разбра, че на този етап още няма да се пристъпва към отваряне на яслите и градините.

Сред родителите също няма общо мнение. В различните групи във фейсбук темата е широко дебатирана. Имаше и анкета, която целеше да провери нагласите сред възрастните дали яслите и градините да отворят след 13 май, когато изтича срокът на извънредното положение.В анкетата участие взеха както родители, така и заетите в ясли и градини. Над 20 000 души я попълниха.

Същевременно е логично и щом бе взето решение училищата да останат затворени, то това да важи и за забавачките. В световен мащаб се коментира, че малките деца могат да се заразят от коронавирус, но или не показват симптоми или това не води до проблеми.

Притесненията са обаче, че под риск може да е персоналът в яслите и градините.

Представят проектозакона за санитарно извънредно положение

Съществуват притеснения да се пуснат децата сред връстниците им, но и такива, че ако малчуганите се задържат по-дълго време у дома, това ще повлияе негативно на имунната им система.

Наред с това много родители се притесняват, че скоро работодателите им вече искат да се връщат на работа. Това би създало проблем за онези, които сами се грижат за децата си, а дистанционната работа не е опция. В общински и частниците забавачки има и немалко служители, които също се тревожат за работните си места. Те търпят и сериозни финансови загуби.

Коментар по темата се очаква освен от Националния оперативен щаб, така също и от здравния министър Кирил Ананиев и министърът на образованието Красимир Вълчев, който утре ще даде брифинг по повод приключването на учебната година и провеждането на изпитите в обстановката на коронавирусната зараза.

Подробностите за това как ще завършат учебната година и как ще протекат изпитите за седмокласниците и дванадесетокласниците ще станат ясни утре. Бирфингът е насрочен за 08.30 часа в сградата на Министерския съвет. Очакванията са Вълчев да обясни и какво се предвижда за яслите и градините.

МОН с много важна информация за приключването на учебната година и матурите

Вече бе решено, че учебната година ще приключи дистанционно, а учениците ще влязат в училищата само за провеждане на изпитите. Специалистите трябва да посочат кои ще са датите на изпитите.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7140  Пистата в Мексико Сити ще служи като болница до края на пандемията Пистата в Мексико Сити ще служи като болница до края на пандемията  Исландия анулира част от рестриктивните мерки, въведени по отношение на пандемията Исландия анулира част от рестриктивните мерки, въведени по отношение на пандемията  Нови 11 случая на ковид в Косово, общо 851 Нови 11 случая на ковид в Косово, общо 851
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР