Разпространението на новия коронавирус в Чехия е овладяно и правителството

...
Разпространението на новия коронавирус в Чехия е овладяно и правителството
Коментари Харесай

Властите в Чехия заявяват, че разпространението на коронавируса е овладяно

Разпространението на новия коронавирус в Чехия е овладяно и правителството ще продължи предпазливо да отваря икономиката, обяви днес чешкият министър на здравеопазването Адам Войтех, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6837
Броят на новите заразени спадна под 100 дневно за осми пореден ден, броят на заразените също отбелязва тенденция към намаляване.

Чехия е изправя пред най-тежката суша от пет века

Според здравното министерство коефициентът на заразяване е намалял до 0,7, което означава, че един новозаразен предава инфекцията на по-малко от един човек. Министерството прогнозира от 7900 до 9700 нови случая на заразата в края на май. Към вторник сутрин броят на заразените с COVID-19 е бил 7581 души. Позитивното развитие накара правителството да започне да отваря магазините и търговските обекти, както и лекарските кабинети за неспешна помощ заради опасения на лекарите от липсата на обичайни медицински услуги.

" Засега не виждаме негативни тенденции, които да са произтекли от предишни облекчения на мерките ", заяви Войтех на телевизионна пресконференция. " Ще продължим предпазливо и постепенно със следващите етапи, и смятам, че сме на прав път ", добави той.

Под натиска на бизнеса и гражданите правителството вдигна повечето ограничения за движение и ускори отварянето на магазини и услуги. Повечето останали икономически дейности ще бъдат разрешени съответно на 11 и 25 май. Така например от 11 май ще бъде разрешено провеждането на културни и спортни дейности с до 100 души.

Това включва кинопрожекции, театрални постановки, а от 25 май и религиозни служби. Но по-големите прояви, като фестивали, няма да се провеждат. Училищата обаче ще останат затворени до септември. Остава задължително носенето на предпазни маски на обществени места.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6837  289 умряли от COVID-19 във Франция за последното денонощие 289 умряли от COVID-19 във Франция за последното денонощие  Ветеранът Том Мур бе награден със специфичен орден от СЗО Ветеранът Том Мур бе награден със специфичен орден от СЗО  Меркел разгласи ново разхлабване на ограниченията против ковид Меркел разгласи ново разхлабване на ограниченията против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР