Първата доставка от ваксината на компанията Астра Зенека срещу COVID-19,

...
Първата доставка от ваксината на компанията Астра Зенека срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Естония получи първата пратка от ваксината на Астра Зенека

Първата доставка от ваксината на компанията " Астра Зенека " срещу COVID-19, включваща 7200 дози, пристигна в Естония, заяви днес социалното министерство, цитирано от ТАСС.

" Пристигането на ваксината на " Астра Зенека " срещу COVID-19 в Естония ще позволи да се предложи ваксинация на повече хора ", каза министърът на здравеопазването и труда Танел Кийк.

" Благодарение на първата доставка от препарата на " Астра Зенека " можем да предоставим ваксина на центровете на семейните лекари и да започнем ваксинацията на хора на възраст до 70 години, които работят на предна линия в социалната и образователната област, а също в сферата на вътрешната сигурност и са подложени на повишен риск от заразяване ", заяви той.

Естония е поръчала 1,33 милиона дози от ваксината на " Астра Зенека ". Очаква се през февруари и в първата седмица на март да пристигнат около 75 000 дози.

Ваксинацията срещу COVID-19 в страната започна на 27 декември и до момента по две дози са получили 17 519 човека. От началото на пандемията властите са регистрирали 47 928 заразявания и 461 смъртни случая.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19432  Гърция удължи рестриктивните мерки за влизане в страната Гърция удължи рестриктивните мерки за влизане в страната  Проф. Богов: Неспазването на ограниченията ще ни изиграе неприятна смешка Проф. Богов: Неспазването на ограниченията ще ни изиграе неприятна смешка  Австрия стяга граничния надзор Австрия стяга граничния надзор
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР