Премиерът на Испания Педро Санчес обяви днес план от четири

...
Премиерът на Испания Педро Санчес обяви днес план от четири
Коментари Харесай

Педро Санчес обяви план за постепенно връщане към нормалния живот в Испания

Премиерът на Испания Педро Санчес обяви днес план от четири етапа за връщане към нормалния живот в страната до края на юни, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс и ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6591
Отменянето на строгите мерки срещу разпространението на коронавируса ще започне на 4 май и ще варира за различните области според фактори като темпото в появата на нови случаи, броя на свободните легла за интензивно лечение и доколко хората в регионите спазват правилата за дистанциране от околните, обясни Санчес.

Той каза, че пикът на разпространението в Испания е преминал и сега има спад. По думите му всеки етап от разхлабването на ограниченията ще трае не по-малко от седмица. Испанският премиер изрази надежда, че до края на юни положението може да се нормализира, но подчерта, че затова е необходимо епидемията бъде поставена под контрол в цялата страна.

Безработицата в Испания е нараснала до 14,4 на сто през първото тримесечие

Испания е една от най-тежко засегнатите от коронавируса държави. Тя е на второ място по регистрирани заразени и на трето по смъртни случаи.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6591  Над 15 000 служители на реда получиха по 650 лева за работата си в изискванията на COVID-19 Над 15 000 служители на реда получиха по 650 лева за работата си в изискванията на COVID-19  Путин: На 9 май в Русия ще има авиационен церемониал и салюти Путин: На 9 май в Русия ще има авиационен церемониал и салюти  Немски лекари стачкуват голи поради липса на защитни маски Немски лекари стачкуват голи поради липса на защитни маски
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР