През 2016 година родителите на 7-годишната Софи разбират от лекарите,

...
През 2016 година родителите на 7-годишната Софи разбират от лекарите,
Коментари Харесай

Лекарите казаха на измъчена от мъка майка да целуне болната си дъщеря за сбогом, но малко след Коледа се случи чудо и...

През 2016 година родителите на 7-годишната Софи разбират от лекарите, че дъщеря им страда от остра лимфобластна левкемия. Малко преди Коледа, изтощено от химиотерапията, момиченцето се разболява от пневмония и лекарите го поставят в изкуствена кома. А на майка му казват да се сбогува с рожбата си. Това, за щастие, не се наложило, защото се случило истинско чудо.

През лятото на 2016-а Никола Лайде от Дърам, Великобритания, заподозряла, че с дъщеря й нещо не е наред. Момичето изведнъж загубило апетита си, започнало да се оплаква от болки в ставите и започнало бързо да се изморява. През октомври започнали да се появяват обриви и притеснените родители завели детето на лекар. Там станало ясно, че от няколко месеца Софи е болна от левкемия.
" Ние дори си мислехме, че може да е рак”, споделя госпожа Лайде, защото малко преди дъщеря й да се разболее, няколко техни роднини починали от коварната болест.



Лекарите предсказаха смъртта на това дете, но десет минути по-късно се случи чудо

За да не плашат Софи, мама и татко й обяснили, че просто кръвта й е лоша, но лекарите ще направят така, че тя да стане хубава. И веднага започнали с лечението. Първият курс химиотерапия бил още на следващия ден. До края на ноември всичко вървяло по план, но след това Софи неочаквано настинала. Леката инфекция се оказала страшен удар за отслабения организъм на детето и то развило пневмония и сепсис. Лекарите били принудени да я поставят в медикаментозна кома.

„ Казаха ни, че ако не се събуди сама, изобщо няма да го направи, но комата ще й даде възможност да се бори със заболяването”, разказва майката.

Лекари поставиха диагноза инфекция на дете, оказа се смъртоносна болест

Жената не се отделяла от леглото на дъщеря си, но Софи не идвала в съзнание. Малко преди Коледа медиците предложили на съкрушените от мъка родители да се сбогуват с детето си. Според тях Софи нямала шансове да победи болестта. Малко след празника обаче се случило чудото и тя отворила очи.



Левкемията стана напълно лечима

" Това беше най-хубавият коледен подарък, който можехме да получим”, споделя госпожа Лайде.



Софи продължава да пие лекарства, вече ходи на училище и води пълноценен живот.



По план лечението й трябва да завърши на 31 януари следващата година. Тогава родителите на момиченцето с радост ще могат да заявят, че дъщеря им е преборила рака.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР