Предприети са допълнителни мерки за повишаване на безопасността на движението

...
Предприети са допълнителни мерки за повишаване на безопасността на движението
Коментари Харесай

Допълнителни мерки за безопасността на движението по пътищата в сутрешните часове

Предприети са допълнителни мерки за повишаване на безопасността на движението заради образуването на сутрешни мъгли, съобщиха от ОДМВР-София.

Предвид образуването на сутрешни мъгли в низините, водещи до намалена видимост, от страна на ОДМВРСофия са предприети допълнителни превантивни мерки за повишаване на безопасността на движението по главните пътни артерии на обслужваната територия.

Участъците с намалена видимост са сигнализирани със съответното знаково стопанство, указващо намаляване на скоростта. В часовете със силно намалена видимост, в уязвимите участъци на автомагистралите „ Тракия “ и „ Хемус “, се осигуряват допълнителни екипи на „ Пътна полиция “, които следят трафика, регулират движението и подпомагат водачите при необходимост.

Патрулните автомобили са с постоянно включени лайтбарове като предупредителен сигнал за опасна ситуация и заостряне вниманието на водачите за движение с повишена концентрация.

С цел ограничаване на предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия ОДМВР-София апелира към водачите на моторни превозни средства да спазват въведените ограничения и да се движат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР