Правителството на Япония няма намерение отново да обявява извънредна ситуация

...
Правителството на Япония няма намерение отново да обявява извънредна ситуация
Коментари Харесай

Броят на заразените с COVID-19 в Япония расте, но кабинетът няма да обяви извънредна ситуация

Правителството на Япония няма намерение отново да обявява извънредна ситуация независимо от тенденцията за нарастване на броя заразени с коронавируса в редица региони от страната. Това заяви днес пред журналисти главният секретар на кабинета Йошихиде Суга, предаде ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10528
Броят на новооткритите заразени продължава да расте най-вече в Токио, включително заради активното тестване на хората, чиято работа е свързана с клубове и питейни заведения, каза той.

Голяма част от новите случаи са сред персонала и клиентите на подобни заведения, пояснява агенцията.

" Близо 80 на сто от новите болни са млади хора. Броят на хоспитализираните пациенти видимо расте, но хората в тежко състояние са малко, затова смятаме, че положението не изисква повторно обявяване на извънредна ситуация ", продължи Суга.

Вчера в Япония бе регистриран рекорден денонощен прираст на заразени с COVID-19 от три месеца насам - 624. Медиците в Токио вече втори ден откриват максимален брой заразени от началото на пандемията. Подобно е положението в префектурите Канагава, Сайтама и Тиба, граничещи със столичната, а също и в Осака на запад.

Общият брой заразени с коронавируса в Япония, включително тези от персонала и екипажа на кораба " Даймънд принсес ", надхвърля 24 000. Смъртните случаи досега са 998, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10528  От през днешния ден в Сърбия са в действие нови ограничения против разпространяването на ковид От през днешния ден в Сърбия са в действие нови ограничения против разпространяването на ковид  В РЗИ-Хасково е постъпила информация за три нови позитивни случая на Коронавирус 19 В РЗИ-Хасково е постъпила информация за три нови позитивни случая на Коронавирус 19  Над 6400 нови инфектирани с COVID-19 са открити в Русия за 24 часа Над 6400 нови инфектирани с COVID-19 са открити в Русия за 24 часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР