Постановлението не работи, това е сбъркан закон, каза в предаването

...
Постановлението не работи, това е сбъркан закон, каза в предаването
Коментари Харесай

Васил Велев: Мярката 60/40 е сбъркана, трябва спешно да се ремонтира

Постановлението не работи, това е сбъркан закон, каза в предаването " Още от деня " по БНТ председателят на председател на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3267
Това постановление не подкрепя бизнеса, то подкрепя хората там, където дадена фирма има затруднение заради извънредното положение. Философията в целия свят е да се подкрепи човека в частта от дохода, която липсва заради кризата с коронавируса, а не в 100% от дохода. Това постановление казва, че и цехът който не работи трябва да получи същото заплащане, както цехът, който работи. Но държавата дава само 23% от тези пари, а останалите 77% трябва да ги даде работодателят. Тези пари се плащат и от работещия цех. Това е крайно несправедливо спрямо тези, които работят, защото те трябва да изработят тези пари, заяви Велев.

Икономист: Мярката 60/40 подкрепя заетостта и жизнения бизнес

В рамките на този ресурс могат да се подкрепят много повече хора – като несе компенсира 100% от дохода и не се поставят на предприятието неизпълними условия, за да се получат компенсациите. Този закон спешно трябва да се ремонтира, подчерта той.

Искаме да се подкрепят повече хора, а не малко хора в работещи предприятия. Искаме и да не се компенсират на 100% хора, които си лежат вкъщи, каза още Васил Велев, като добави, че правителството трябва да приеме пакет от мерки срещу започващата икоонмическа криза.

По думите му останалите без работа заради извънредното положение у нас са много повече от официално обявените днес от социалния министър Деница Сачева 9909 души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3267  Просветният министър: В изискванията на електронна среда децата дори учат повече Просветният министър: В изискванията на електронна среда децата дори учат повече  Как София ще пребори рецесията след COVID-19? Как София ще пребори рецесията след COVID-19?  И Шумен разгласи 5000 лева санкция за вървене по парковете И Шумен разгласи 5000 лева санкция за вървене по парковете
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР