Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“

Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ...

Финансова подкрепа от САЩ за българите в битката с коронавируса.


Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19. Това обявиха от американската мисия у нас.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2620
„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“, каза посланикът на САЩ в България Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,.До понеделник, 30 март, се приемат номинации за български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

Номинациите се правят тук.

Херо Мустафа за борбата с коронавируса: Ние сме до вас

А получателите и тяхната дейност ще бъдат обявени публично. Именно така българските граждани да научат за добрите дела на своите съседи и приятели, смятат от посолството.

И напомнят, че САЩ са солидарни с България в битката с коронавируса.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2620 Декларациите за преминаване през КПП в градовете нарушават ли личните ни данни? Декларациите за преминаване през КПП в градовете нарушават ли личните ни данни? Испания вече е европейската държава, където коронавирусът се разпространява най-бързо Испания вече е европейската държава, където коронавирусът се разпространява най-бързо  Белгия няма да приема болни от COVID-19 от други държави Белгия няма да приема болни от COVID-19 от други държави
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg