По-големият брой на заболели COVID-19 не трябва да ни притеснява

...
По-големият брой на заболели COVID-19 не трябва да ни притеснява
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Лекарите ще се справят с COVID-19 без да усложняват живота на българите

По-големият брой на заболели COVID-19 не трябва да ни притеснява и не бива, защото няма основния. Има няколко области със заболели, изследванията също са повече. В София няма огнище на коронавирус. Издирваме заболелите, изследваме ги и ги изолираме - това е пътят. Това заяви общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова в предаването " Плюс-минус " по Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9188
Тя съобщи, че БЛС благодари на българското общество, че е послушало съветите на лекарите по време на пандемията. „ Това помогна страната ни да е на едно от последните места в света по заболели от COVID-19 “, подчерта Николова.

В Стара Загора не казват кои са двете предприятия с Коронавирус болни, за да няма паника

„ Медицинските специалисти в България показаха, че могат да се справят, без да се връщаме назад и да усложняваме живота на българите “, категорична е тя.

По думите ѝ обаче вече е време да се върнем към нормалния живот преди пандемията. „ Като лекари смятаме, че трябва да се отделя голямо внимание на COVID-19, но не за сметка на хронично болните пациенти. Трябва да се върни нормалния ритъм на лечебни дейности. Пациентите боледуват от много неща, не само от COVID-19 “, подчерта тя.

Д-р Гергана Николова коментира колко е важно сега да обърнем внимание на здравето си. „ Това, че сме прехранени, нямаме физическа активност, не излизаме на въздух и т.н. са неща, които влияят негативно на цялата ни имунна система “, посочи тя.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9188  СЗО: COVID-19 набира скорост в Африка СЗО: COVID-19 набира скорост в Африка  БЛС благодари на обществото, че се е вслушало в апелите и рекомендациите им по време на пандемията БЛС благодари на обществото, че се е вслушало в апелите и рекомендациите им по време на пандемията  Лекар и санитарка от Втора клинична база в Плевен са с ковид Лекар и санитарка от Втора клинична база в Плевен са с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР