Пандемията от COVID-19 е накарала около 25 000 венецуелски мигранти

...
Пандемията от COVID-19 е накарала около 25 000 венецуелски мигранти
Коментари Харесай

Пандемията принуди венецуелски мигранти да се върнат в родината си

Пандемията от COVID-19 е накарала около 25 000 венецуелски мигранти да се върнат от Колумбия в родината си, съобщи директорът на колумбийската миграционна служба, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7890
В Колумбия има над 1,8 милиона венецуелци, голяма част от които са избягали от тежката икономическа криза и политическите размирици при управлението на венецуелския президент Николас Мадуро.

Инфлацията във Венецуела от началото на годината надхвърли 340 процента

Много венецуелци живееха в рискови условия в Колумбия, където пандемията им попречи да се занимават с амбулантна търговия или да просят, за да изкарват прехраната си. Колумбийските власти уредиха венецуелците да пресичат границата на ограничени групи.

" Венецуела има много ограничен капацитет да приеме своите граждани ", каза директорът на колумбийската миграционна служба Хуан Франсиско Еспиноса, цитиран от националното радио.

Колумбия вчера обяви, че има рязко увеличение в случаите на COVID-19 и те са общо 12 272. Починалите са около 500. Венецуела е съобщила за 422 случая на зараза към 11 май и 10 починали.

Венецуелският президент Мадуро обяви вчера удължаване с 30 дни на извънредното положение, започнало на 13 март в страната. Така фактически се удължава изолацията на 30-милионното население, в опит да се спре разпространението на коронавируса. Мадуро съобщи на пресконференция, предавана по телевизията, че ще поднови указа си, за да " продължим да защитаваме нашия народ ".

Президентът удължава за втори път извънредното положение. Предишното удължаване беше в средата на април. Извънредното положение дава на Мадуро специални правомощия, най-вече да постановява изолация на населението. Стойността на националната валута - боливар, спада с всеки следващ ден. Хиперинфлацията надхвърли 9000 процента през 2019 г., а недостигът, особено на бензин, се увеличава.

" Нека не се отпускаме. Сега е моментът да останем твърди ", каза вчера Мадуро по повод ограничителните мерки.

Малко по-рано вчера Венецуела удължи с месец, до 12 юни, преустановяването на всички въздушни връзки до и от своя територия. Това също е мярка, предприета преди два месеца срещу коронавируса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7890  Лесото заяви за първи случай на инфектиран с ковид Лесото заяви за първи случай на инфектиран с ковид  Откриха вероятния източник, от който е тръгнала пандемията Откриха вероятния източник, от който е тръгнала пандемията  Баща и наследник от Хасково са наказани на пробация за нарушена карантина Баща и наследник от Хасково са наказани на пробация за нарушена карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР