От днес отново става задължително носенето на маски в супермаркети,

...
От днес отново става задължително носенето на маски в супермаркети,
Коментари Харесай

Австрия връща задължителното носене на маски на някои места

От днес отново става задължително носенето на маски в супермаркети, пощенски служби и банки в Австрия, предаде ДПА. Мярката беше обявена от австрийското правителство на 21 юли заради появата на няколко клъстъра на коронавируса в страната в последните седмици, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10749
Във вторник правителството обяви, че ще затегне и контрола на пътниците от съседните западни балкански страни, където има повишаване на случаите на зараза с коронавируса.

Много от новите случаи на зараза в Австрия са свързани именно с хора, завръщащи се от тези страни, каза канцлерът Себастиан Курц на пресконференция във вторник.

Австрия беше сред първите европейски страни, въвели задължителното носене на маски в началото на април. В средата на юни обаче започна да намалява ограниченията в тази насока, преди да ги въведе отново.

Съгласно другите рестрикции пътниците от високорискови страни, включително Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия ще трябва да представят резултати от тестове за коронавирус от сертифицирани лаборатории и едва тогава ще бъдат допускани в страната. Австрийските власти пък ще засилят контрола на карантинните мерки за съмнителните случаи на зараза.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10749  Близо 50 000 инфектирани с ковид за денонощие в Индия Близо 50 000 инфектирани с ковид за денонощие в Индия  В област Хасково са открити 4 нови случая на COVID-19 В област Хасково са открити 4 нови случая на COVID-19  Китай записва 21 случая на ковид и 43 безсимптомни носители Китай записва 21 случая на ковид и 43 безсимптомни носители
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР