Осветени козунаци и червено яйце ще бъдат раздадени на възрастните

...
Осветени козунаци и червено яйце ще бъдат раздадени на възрастните
Коментари Харесай

Арменската църква изпраща червени яйца и козунаци на пенсионери заради коронавируса

Осветени козунаци и червено яйце ще бъдат раздадени на възрастните хора, които тази година няма да отидат в Арменската църква в София за Великден.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4925
Доброволци подариха боядисани от тях яйца, а сега обикалят, за да занесат традицията до хората, съобщиха от Арменското църковно настоятелство. Днес арменците отбелязва Велики петък - Авак урпат.

" Да сме смирени и да вярваме, че идва доброто ", призоваха те.

Арменската църква у нас затвори врати за вярващи заради коронавируса

Арменските храмове в България останаха затворени за големия празник заради коронавируса. Богослуженията ще се излъчват онлайн във фейсбук. Целта е да се ограничи струпването на хора като превенция от заразяване.

Междувременно Българската църква отказа да затвори храмовете си. Богослужения ще има и за Великден. След среща с премиера Бойко Борисов преди ден Светият синод се съгласи да отпадне традицията с раздаването на върбови клонки за цветница. Няма да се изпраща и делегация за Благодатния огън в Йеросалим.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4925  Ердоган настоя за съответни ограничения против ковид на съвет на тюркоезичните страни Ердоган настоя за съответни ограничения против ковид на съвет на тюркоезичните страни  Българска народна банка позволи на банките да отсрочват заемите Българска народна банка позволи на банките да отсрочват заемите  50 членове на екипажа на френския самолетоносач 50 членове на екипажа на френския самолетоносач " Шарл де Гол " са с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР