Никотинът може да има защитен ефект срещу заразяване с коронавирус,

...
Никотинът може да има защитен ефект срещу заразяване с коронавирус,
Коментари Харесай

Ще изследват дали никотинът има защитен ефект срещу COVID-19

Никотинът може да има защитен ефект срещу заразяване с коронавирус, увериха френски учени, които ще започнат експерименти за превенция с помощта на никотинови пластири в болницата " Питие Салпетриер " в Париж, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6069
Хипотезата е базирана върху малкия брай пушачи сред хоспитализираните с COVID-19 пациенти. До тези заключения са стигнали авторите на няколко изследвания в целия свят и на ново френско изследване, обхванало 350 хоспитализирани пациенти с COVID-19 и други 150 души с по-леки форми на болестта, които са консултирали лекари.

" Едва 5% от пациентите са пушачи, т.е. сред засегнатите от COVID-19 пациенти пушачите са 80 процента по-малко, отколкото сред общото население от същия пол и на същата възраст ", отбеляза ръководителят на изследването Захир Амура.

" Предполага се, че като се фиксира върху клетъчния рецептор, използван от коронавируса, никотинът му пречи да проникне в клетките и да се разпространи в организма ", поясни експертът Жан-Пиер Шанжьо от института " Пастьор " и Колежа на Франция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6069  СЗО: Коронавирусът ще бъде с нас дълго време СЗО: Коронавирусът ще бъде с нас дълго време  Жертвите на ковид във Франция доближиха 21 340 Жертвите на ковид във Франция доближиха 21 340  Тренират кучета да подушват новия COVID-19 Тренират кучета да подушват новия COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР