Не ми се занимава повече с президента. Спорът бе решен

...
Не ми се занимава повече с президента. Спорът бе решен
Коментари Харесай

Борисов разкри важна новина за респираторите у нас и обяви: Не ми се занимава с президента, вчера СЗО реши спора

Не ми се занимава повече с президента. Спорът бе решен снощи от СЗО. Ясно и категорично заявиха, че социалната изолация трябва да продължи.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4087
Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по повод вчерашното обръщение на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. " Не гледате ли телевизия? Не виждате ли ужаса в Италия, Франция, Ню Йорк, Германия? Ето, германците вчера въведоха това, което ние с Младен Маринов направихме преди седмица - въведоха КПП-та. Аз експерименти с хората няма и не мога да си правя. Съседът ми на " Дондуков " ме кара това да направя - да кажа: Излизайте всички и вие четиримата ще умрете, за да може ние тук да се разхождаме. Няма да рискувам здравето на хората. В момента никой в Европа не работи. Нашите заводи имат продукция. Вчера бяхме в Смолян, складовете пълни с бормашини, но няма на кой да ги изнесат. Никой в Европа не търси нищо и не работи. Нещата са свързани. Ако кажа, хайде, излизайте и ще се напълнят само дискотеки, кафета и ресторанти. Няма как да направя това ", категоричен бе Борисов.

СЗО се обяви против бързото вдигане на ограниченията срещу COVID-19

" В момента дори не сме в пика на болестта. За радост смъртните случаи в България са малко. Тях няма как да ги скрием и изкривим. Даже вчера има повече починали от катастрофи, отколкото от коронавирус. В момента се движим плавно, може би след две седмици ще сме в ада и сега не е време да се говори за сезонните работници. Но все пак, няма да е честно някой да отиде в Австрия и да гледа болни хора, после да се върне у нас заразен и ние тук да се грижим за него ", отговори Борисов на въпрос за свободното движение на сезонни работници в Европа.

Премиерът отговори на Радев

" Ще разкрия една тайна пред вас. В момента два завода в България тестват и разработват респиратори. Пратили сме тези респиратори за допълнителни анализи в лаборатории в Западна Европа. Не, че не вярвам на нашите лаборатории, но друго си е да се каже - проверено е в Германия. Дотук резултатите са отлични. Ако продължава така, ще обърнем много производства за изработване на респиратори, маски, очила ", разкри Борисов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4087  Захариева: Никой не си мисли, че международната пандемия няма да се отрази на стопанската система Захариева: Никой не си мисли, че международната пандемия няма да се отрази на стопанската система  В област Сливен под домашна карантина са 783 души В област Сливен под домашна карантина са 783 души  Мобилно приложение ще оказва помощ на страна и щаб в битката с COVID-19 Мобилно приложение ще оказва помощ на страна и щаб в битката с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР