Нашата амбиция беше да съобразим законопроекта изцяло с досегашния ред.

...
Нашата амбиция беше да съобразим законопроекта изцяло с досегашния ред.
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Ако кабинетът обявява извънредна епидемична обстановка, мерките ще се бавят

Нашата амбиция беше да съобразим законопроекта изцяло с досегашния ред. По тази причина в законодателната конструкция изведохме Законът за здравето. Това каза от парламентарната трибуна министърът на правосъдието Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ " Св.. Припомняме, че на извънредно заседание парламентът решава окончателно дали министърът на здравеопазването или правителството по предложение на здравния министър да има правомощията да обявява извънредна епидемична обстановка в страната, при ясно определени критерии.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7802
Няколко дни обсъждахме дали извънредните мерки да бъдат записани в закона за здравето или в закона за бедствията. Приехме основната теза на юристите на БСП, че досега е можела тази компетентност да бъде вменена на министъра на здравеопазването, но в дебата казахте, че избирате жертвения агнец на здравеопазването и не поемате никаква отговорност. Това ваше предложение беше прието и в окончателния вариант органът е Министерски съвет. Откъм правна сигурност и стабилност нищо особено не се случва, заяви Кирилов, обръщайки се към ПГ на БСП за България.

Извънредно заседание на Народното събрание днес

Разчетохме вашето искане като искане за ясно поемане на политическата отговорност за обявяване на извънредно санитарно положение. Не би следвало да имаме съмнения в този смисъл. Ако бих искал да съм провокатор, бих се обърнал към ПГ на ГЕРБ и бих поискал да подкрепят предложението на вносителя, посочи правосъдният министър.

Нека всички да обясним на хората защо се бавим с мерките. Единствената съществена разлика в компетентността на Министерски съвет е, че бавим решения – защото сме дали допълнителна работа на главния държавен здравен инспектор да пише доклади, дали сме допълнителна работа на министъра – да заявява необходимост от извънредно положение, каза още Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ " Св..


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7802  Южнокорейските управляващи наблюдават посетителите на нощни клубове в Сеул през мобилните телефони Южнокорейските управляващи наблюдават посетителите на нощни клубове в Сеул през мобилните телефони  В Румъния са регистрирани още 190 нови случая на ковид В Румъния са регистрирани още 190 нови случая на ковид  Ще се снабди ли здравният министър с еднолична власт по време на пандемията? Ще се снабди ли здравният министър с еднолична власт по време на пандемията?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР