Народното събрание в Португалия прие промени по Закона за извънредните

...
Народното събрание в Португалия прие промени по Закона за извънредните
Коментари Харесай

Замразяват наемите в Португалия до месец след края на пандемията

Народното събрание в Португалия прие промени по Закона за извънредните положения, касаещи цените на наемите в страната. Промяната обхваща уязвимите домакинства и малките фирми с ограничени ликвидни възможности по време на пандемията, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3991
В това число и удължаване на срока на извънредното положение с още 15 дни, за да се спре разпространението на коронавируса. Португалия е регистрирала 9 034 случаи на коронавирус и 209 починали, а властите очакват достигане на устойчива връхна точка в края на май.

Португалската безработица е спаднала до 6,5 процента през февруари

Цените в страната ще бъдат замразени за целия период на извънредното положение и още месец след това, за да се даде възможност на обществото да възвърне нормалния си ритъм. Домакинствата, които попадат под новите условия, са тези, чиито доходи са спаднали с поне 20% спрямо предходния месец, както и тези, които отделят над 35% от семейните средства за наем.

Извънредното положение бе обявено на 18 март от кабинета на Антониу Коща. То трябваше да продължи до края на месеца, но депутатите решиха да го удължат с още две седмици.

Опозиционният лидер Руи Рио каза, че би било " конфузно ", ако банките бъдат на печалба през 2020 и 2021 г. " Банките дължат много на португалците. Сега е техен ред да помогнат ", каза Рио. " Те не трябва да се облагодетелстват от тази криза ".

Левите формации " Ляв блок " и Комунистическата партия настояха, че някои работници губят работата си, въпреки правителствените обещания за приоритетно задържане на наетите лица на работа.

" Не можем да позволим извънредното положение да бъде претекст за закон на джунглата в живота и правата на работниците ", каза депутатът комунист Жоау Оливейра.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3991  Още една жертва на ковид у нас Още една жертва на ковид у нас  Парламентът продължава работа макар ковид Парламентът продължава работа макар ковид  Украинският министър председател: Откажете се от барбекютата Украинският министър председател: Откажете се от барбекютата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР