Над 1 млн. лева трябва да постъпят в държавния бюджет

...
Над 1 млн. лева трябва да постъпят в държавния бюджет
Коментари Харесай

Актове за над 1 млн. лв. за разходки в парковете в София

Над 1 млн. лева трябва да постъпят в държавния бюджет само от глоби за разходки в парка. С промените в Закона за извънредното положение обаче депутатите намалиха размера на санкцията от 5 000 на 300 лв.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4857
На 27 март българите осъмнахме с новината, че разходките в парка са вече забранени, освен ако не сме извели куче. В местата с ограничено придвижване попаднаха и пешеходните зони. При нарушение глобата е 5 000 лв.

" До настоящия момент на територията на столицата, от служители на СДВР, са съставени общо 220 акта за установяване на административни нарушения. Най-много установени нарушения има в парковете, градинките и междублоковите пространства, където има различни детски площадки ", заяви гл. инсп. Красимира Стоядинова от отдел „ Охранителна полиция”, СДВР, предаа Нова Телевизия.

Над 300 глобени в цялата страна за разходки в паркове и градинки

Не всички нарушители се санкционират веднага и на място, напомнят от СДВР. „ Най-често нарушителите кават, че не знаят за забраната. Искам да отбележа, че полицейските органи в СДВР използват всичките си правомощия. Първо, гражданите биват предупреждавани. След това, ако не успеем да прекратим нарушението, бива разпореждано на гражданите да го преустановят и само в случаите, когато не можем да постигнем целта, нарушителите биват санкционирани “, казва още Стоядинова.



Почти две седмици след въвеждането на забраната, парковете в София, се оказват пълни с хора без домашни любимци.

„ Аз лично знам, че всички тези мерки са напълно неоснователни, излишни и направо вредни. И затова не се тревожа. Ако ме спре полиция, просто ще си тръгна “, коментира Ева Колева, жител на София.

Всеки с наложена глоба има право да я обжалва пред съда. Днес бяха обнародвани по-ниските санкции. Така, за наложените актове в предишните дни до 5 000 лева, магистратите трябва автоматично да намалят глобата на до 300 лева.

„ Една глоба, която е несъразмерно висока, нито помага за превенция на нарушенията, нито пък за събираемостта на едно такова вземане “, заяви Лозан Панов  Лозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, председател на ВКС.

Дали съдилищата ще бъдат задръстени от подобен тип дела никой не може да каже. Всичко зависи доколко отговорни сме и нарушаваме ли правилата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4857  Апаратите за белодробна вентилация способстват за гибелта на пациенти с COVID-19? Апаратите за белодробна вентилация способстват за гибелта на пациенти с COVID-19?  Кучетата и котките в Китай стават публично домашни любимци Кучетата и котките в Китай стават публично домашни любимци  Във Англия бяха регистрирани 881 нови смъртни случая от ковид Във Англия бяха регистрирани 881 нови смъртни случая от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР