Милиони фенове на сръбската музика са покрусени заради внезапната смърт

...
Милиони фенове на сръбската музика са покрусени заради внезапната смърт
Коментари Харесай

Внезапната смърт на Краля на сръбската музика Шабан Шаулич потопи в скръб милиони

Милиони фенове на сръбската музика са покрусени заради внезапната смърт на Шабан Шаулич. Изпълнителят бе любим на много поколения още с изгряването си на сцената през 70-те години. В съседната ни Сърбия е определян и като „ Крал на народната музика”.

БЛИЦ припомня, че изпълнителят почина при зверска катастрофа в град Билефелд, Германия . Той е бил откаран в болница веднага след инцидента, но там е издъхнал.

Първата версия за фаталното меле е, че пиян шофьор с друга кола го е причинил. В България също масово звездите на поп фолка постват жалейки в социалните мрежи.

Вижте СНИМКИ от зверското меле

Преди да започне да се занимава активно с музика се е изявявал във футболните среди.


Роден е на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейството на Илдуза (с моминско име Демирович) и Хусеин (Хуса) Шаулич. Майка му е от град Биелина в Босна и Херцеговина. Още като дете се увлича по пеенето, като негови любими изпълнители са Химзо Половина и Заим Имамович. Малко след своя музикален дебют през 1969 г. влиза в казарма и служи в македонския град Битоля. По късно се жени за Гордана, с която има три деца – Санела, Илдуза и Михайло.Съществува мнение че Шаулич е от цигански произход.


Шабан Шаулич е открит за музикалната сцена от известния сръбски акордеонист Будимир (Буца) Йованович. През 1969 г. издава първия си албум – „ Дайте ми утеха “ („ Дајте ми утјеху “). През 1972 г. излиза албумът „ Био сам пијанац ". До 1975 г. автор на песните му е Будимир Йованович, след което Шаулич започва сам да пише и композира.

Сред най-известните му песни са: „ Mihajlo”, „ Ti me varas najbolje”, „ Dodji da ostarimo zajedno”, „ Otkad tebe znam”, “Kraljica srca mog” и много други.


На 21 декември мегазвездата на сръбската музика изнесе концерт у нас в родната „ Арена Армеец”. С него той отпразнува своите близо 50 години на сцената.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР