Мексико регистрира над 1 милион случая на заразени с коронавируса

...
Мексико регистрира над 1 милион случая на заразени с коронавируса
Коментари Харесай

В Мексико заразените с коронавируса станаха над 1 милион

Мексико регистрира над 1 милион случая на заразени с коронавируса и близо 100 000 смъртни случая, предаде БТА, цитирайки АП.

Шефът на дирекция в министерство на здравеопазването Рикардо Кортес Алкала каза на пресконференция, че потвърдените случаи на коронавирусна инфекция са 1 003 253, а починалите - най-малко 98 259.

Мексико не се съобразява с много от международно признатите практики за овладяване на пандемията, като се почне от носенето на маски и се стигне до налагането на локдаун, тестването и проследяването на контактите, отбелязва АП.



Заместник-министърът на здравеопазването Уго Лопес-Гател смята, че по-масовото правене на тестове е загуба на време, усилия и пари, а за маските казва, че са " помощно средство " срещу разпространението на вируса, защото не предпазват този, който ги носи, но са полезни за предпазване на другите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15027  2498 нови случая на COVID-19 у нас 2498 нови случая на COVID-19 у нас  Рязко скочиха на новите случаи на ковид във Франция Рязко скочиха на новите случаи на ковид във Франция  Десет жертви взе пожар в интензивно поделение за COVID-19 в Румъния Десет жертви взе пожар в интензивно поделение за COVID-19 в Румъния
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР