Лондон ще бъде поставен във втората най-висока категория на риск,

...
Лондон ще бъде поставен във втората най-висока категория на риск,
Коментари Харесай

Британският здравен министър обяви ограничения на три нива за Англия

Лондон ще бъде поставен във втората най-висока категория на риск, след като карантината в Англия приключи на 2 декември, обяви днес британският министър на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от Ройтерс.

За пореден път Англия, с население от 56 милиона души, е разделена на райони от 1 до 3, като на първо ниво мерките са най-разхлабени.

Решението беше очаквано с нетърпение от бизнеса в цяла Англия, тъй като ще се отрази на възможността му да работи в предколедния период. Ресторантьорската индустрия е сред големите сектори, които ще бъдат засегнати най-силно, отбелязва Ройтерс.

Британският премиер Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обяви, че националните ограничителни мерки в Англия ще приключат след едномесечната карантина, за да бъдат заменени от система от регионални ограничения, в опит да бъде спряно разпространението на коронавируса в най-тежко засегнатите райони.

Ниво " 2 ", в което е Лондон, означава " висока тревога ". Членове на различни домакинства нямат право да се събират на закрито, а на открито могат максимум шест души. Пъбовете и ресторантите остават отворени, но алкохол ще се предлага само с основно ястие, а присъствието на спортни събития е силно ограничено.

Големи части от Англия, включително северният град Манчестър, бяха поставени в най-високото ниво " 3 ", което е за райони с много високо или стремително повишаващо се равнище на разпространение на заразата. При ниво " 3 " хотелите трябва да останат затворени.

В изявление пред британския парламента здравният министър посочи, че в северните градове Манчестър, Бирмингам и Лестър ограниченията ще са най-тежки. Той изтъкна, че броят на приеманите в болница заразени е спаднал със 7 процента, а общият брой на случаите на зараза - с 19 на сто, в сравнение с миналата седмица.

Новите мерки ще бъдат преразгледани след две седмици.

Днес премиерът Джонсън беше в кабинета си на " Даунинг стрийт " 10 - 11 дни след като се самоизолира заради среща със законодател, заразен с новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15772  Джо Байдън приканва американците да си останат вкъщи за Деня на благодарността Джо Байдън приканва американците да си останат вкъщи за Деня на благодарността  Световноизвестният оперен артист Камен Чанев умря от ковид Световноизвестният оперен артист Камен Чанев умря от ковид  Лаборатория за PSR проби ще заробати до две седмици във видинската МБАЛ Лаборатория за PSR проби ще заробати до две седмици във видинската МБАЛ " Св. Петка "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР