Литва днес обяви, че удължава ограниченията заради коронавируса до края

...
Литва днес обяви, че удължава ограниченията заради коронавируса до края
Коментари Харесай

Литва удължава COVID ограниченията до Нова година и затяга мерките на фона на нарастване на заразените

Литва днес обяви, че удължава ограниченията заради коронавируса до края на годината, броени дни след като се нареди на трето място сред най-силно засегнатите от пандемията държави в ЕС, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Към днешна дата Литва регистрира 1037 случая на зараза на 100 000 души от населението през последните две седмици - три пъти повече от 340-те случая, обявени при налагането на ограниченията на 4 ноември.

В момента Литва е трета след Хърватия и Люксембург в списъка на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Ако хората спазваха стриктно правилата, нямаше да има нужда днес да затягаме тези правила, каза премиерът Саулюс Сквернелис.

Приключващото мандата си правителство забрани събирания на членове на повече от две домакинства, поиска от фирмите да преминат към работа от вкъщи, и нареди началните училища да затворят врати за започваща по-рано ваканция на 14 декември.

Правителството не одобри искането на националния здравен орган за забрана на работата на всички магазини, които не продават стоки от първа необходимост и на контактите между отделни домакинства. Ресторанти, спортни зали, университети и средни училища остават затворени.

На магазините е разпоредено да ограничават броя на купувачите и да затворят повечето паркоместа около търговските обекти.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16392  С 10% са паднали случаите на инфектирани с COVID-19 в област Хасково за седмица С 10% са паднали случаите на инфектирани с COVID-19 в област Хасково за седмица  Близо 2000 души си сложиха ваксина против COVID-19 в Москва през първите два дни от всеобщата имунизация Близо 2000 души си сложиха ваксина против COVID-19 в Москва през първите два дни от всеобщата имунизация  Ангела Меркел: Мерките не са задоволителни, с цел да премине Германия през зимата Ангела Меркел: Мерките не са задоволителни, с цел да премине Германия през зимата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР