Китайските власти са одобрили изпробването върху хора на експериментални ваксини

...
Китайските власти са одобрили изпробването върху хора на експериментални ваксини
Коментари Харесай

Китай е одобрил изпробването върху хора на две експериментални ваксини срещу коронавируса

Китайските власти са одобрили изпробването върху хора на експериментални ваксини срещу новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на държавната информационна агенция Синхуа.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5293
Тестовете ще бъдат в ранна фаза.

Китай сега се опитва да ограничи " вноса " на заразата от чужбина и по-конкретно от съседна Русия. Това е новата " фронтова линия " за Пекин в борбата срещу коронавируса, отбелязва Ройтерс.

Русия е основният източник за " внасяне " на вируса в Китай. Общо 409 случая в Китай са с произход от тази страна и китайските граждани, които са там, не трябва да се прибират у дома, пише в редакционна статия днес китайският държавен вестник " Глоубъл таймс ".

" Русия е най-новият пример за провал в контрола върху вносните случаи и може да служи като предупреждение за другите. Китайският народ наблюдава как Русия стана сериозно засегната страна... Това трябва да бие тревога: необходимо е Китай стриктно да предотврати притока на (заразени) и да избегне втора вълна на епидемията ", коментира " Глоубъл таймс ".

Вчера представители на китайските власти обаче признаха, че дългата граница, многобройните пътища и планинските проходи правят контрола много труден.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5293  Още 13 жертви на COVID-19 в Москва Още 13 жертви на COVID-19 в Москва  Рекорден дневен растеж на случаите на ковид в Сингапур Рекорден дневен растеж на случаите на ковид в Сингапур  Над 25 000 инфектирани с ковид и 780 умряли в Канада Над 25 000 инфектирани с ковид и 780 умряли в Канада
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР